Fırat Üniversitesi Makine Mühendisliği Öğrencisinin Başarısı

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Cengiz Yıldız danışmanlığında bölüm öğrencilerinden Mehmet Altıngöz tarafından tasarlanan ve imalatı gerçekleştirilen "Güneş Pili Destekli Pestil Makinesi" projesi; Bursa Bilim Şenliği 2015'te Yükseköğrenim Kategorisinde 691 proje arasından finale kalmaya hak kazandı.

Türkiye'de ilk olarak Prof. Dr. Cengiz Yıldız danışmanlığında tasarlanan ve imalatı gerçekleştirilen  "Güneş Pili Destekli Pestil Makinesi" Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve BEBKA tarafından düzenlenen ve Bilim Merkezleri Araştırma Geliştirme Enstitüsü tarafından desteklenen bu şenlikte birçok projeyi geride bırakarak finalde yarışmaya hak kazanmışlardır.

8-9-10 Mayıs tarihleri arasında Bursa Merinos Park'da gerçekleştirilecek bu şenliğe Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Mehmet Altıngöz, Engin Yeşildağ ve Mustafa Bektaş katılacaklardır.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği bölümü öğrencisini göstermiş olduğu başarıdan dolayı tebrik ettiğini belirterek, 8-9-10 Mayıs tarihlerinde yapılacak olan finalde öğrencilere başarılar diledi.