Genel Bilgi

/

Fırat Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü 1967 yılında 7475 Sayılı Kanunla Elazığ Yüksek Teknik Okulu olarak öğretime başlamış; 1969 yılında çıkarılan 1184 Sayılı Kanunla Elazığ Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi’ne dönüştürülmüştür.

Makina Mühendisliği Bölümü, Akademi bünyesinde 1982 yılına kadar eğitim öğretim işlevini sürdürmüştür. Aynı yıl, 2547 Sayılı Yüksek Öğretim Kanunu ile Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne bağlanmıştır. 1992-1993 öğretim yılında ise İkinci Öğretim Programı başlamıştır. Normal (I.Öğretim) ve Gece (II. Öğretim) programları ayrı fakat birbiri ile tamamen eşdeğer Makine Mühendisliği Lisans Programı olarak sürdürülmektedir.

Bölümümüz, mühendislik programlarının akreditasyonu konusunda Yükseköğretim Kurulu tarafından ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanınan Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 2006 yılından itibaren akredite edilmiştir.

MÜDEK, Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı ENAEE üyesidir ve EUR-ACE Etiketi vermek üzere ENAEE tarafından yetkilendirilmiştir. Ayrıca MÜDEK Washington Accord Üyesidir