Haberler

Harput-2 isimli Elektromobil aracımız TÜBİTAK Efficiency Challange yarışına katıldı. Cumartesi, Ağustos 8, 2020 - 20:43

TÜBİTAK tarafından organize edilen Efficiency Challange elektrikli araç yarışları 14-19 Eylül 2019 tarihleri arasında Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde yapıldı. Üniversitemiz bu yarışmaya FÜTEK ekibinin Harput-II isimli aracı ile katıldı. Aracın tasarım ve imalatı bölümümüz atölyelerinde bölümümüz öğretim üyesi Prof.Dr. Orhan ÇAKAR’ın yürütücülüğünde ve Arş.Gör.

İTÜ Makine Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof.Dr. Temel BELEK bölümümüzü ziyaret etti. Cumartesi, Ağustos 8, 2020 - 20:38

İTÜ Makine Fakültesi emekli öğretim üyesi ve Proplan Mühendislik Ltd.Şti. sahibi Prof.Dr. Temel BELEK ile Proplan Mühendislik Ltd.Şti. Mühendislerinden Alper AKGÜL bölümümüzü ziyaret etti. Prof.Dr. Orhan ÇAKAR eşliğinde bölümümüzü gezen Belek bölümümüzün köklü bir bölüm olduğunu ve laboratuvar altyapımızın oldukça iyi olduğunu ifade etti.

Neden Fırat Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü? Perşembe, Ağustos 6, 2020 - 10:44

BÖLÜM TANITIM VİDEOSU Salı, Temmuz 23, 2019 - 15:56

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Perşembe, Mayıs 9, 2019 - 13:59

Bölümümüz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Yavuz SOLMAZ’ın danışmanlığında 4. sınıf öğrencilerimizden Murat Can TANIŞ, Doğan ÖKSÜZ ve Ejder TARAKÇI’nın TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında " Lazer Markalama Makinesi Tasarımı ve İmalatı" adlı projesi kabul edilmiştir.

ASELSAN ile Fırat Üniversitesi Arasında SAYP Kapsamındaki İşbirliği Gelişiyor Salı, Nisan 16, 2019 - 13:55

Bölümümüz Öğretim Üyesi Doç.Dr.

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Salı, Nisan 16, 2019 - 11:27

Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof.Dr.Servet SOYGÜDER’in danışmanlığında 4.

2018-2019 Yılı Öğrenci Tanışma toplantısı Düzenlendi Perşembe, Kasım 22, 2018 - 10:54

Makina Mühendisliği Kulübü ve Bölüm öğretim elemanlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Klüp üyeleri tarafından yapılan aktivitelerle ilgili bilgiler verilirken bölüm başkanımız Sn. Prof.Dr. İhsan Dağtekin tarafından bölümümüz tanıtılıp imkanları hakkında bilgiler verildi.

Sayfalar