Haberler

Elazığ Belediyesi Yöneticileri Makine Mühendisliği Bölümündeki Elektrikli Aracı Ziyaret Etti Pazartesi, Nisan 12, 2021 - 12:13

FÜTEK öğrenci topluluğu üyeleri tarafından tasarımı yapılan ve bu yıl TEKNOFEST kapsamında 31 Ağustos-5 Eylül 2021 tarihleri arasında İSTANBUL-PARK yarış pistinde yapılacak Elektrikli Araç kategorisindeki yarışmaya katılacak “NEKES” isimli aracın tanıtım toplantısı yapıldı.

TEKNOFEST 2021 Çarşamba, Nisan 7, 2021 - 11:16

TEKNOFEST 2021 Roket yarışmasına , Doç. Dr. Haşim PIHTILI  danışmanlığında

Makina Mühendisliği öğrencilerimiz, hem Orta hem de Yüksek irtifada olmak üzere

iki kategoride katıldı.Öğrencilerimize başarılar dileriz.

Bölümümüz Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mete Onur KAMAN Yürütücülüğünde Hazırlanan TÜBİTAK 1001 Projesi Kabul Edildi Çarşamba, Kasım 11, 2020 - 13:04

Fırat Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından 2020 1.

Harput-2 isimli Elektromobil aracımız TÜBİTAK Efficiency Challange yarışına katıldı. Cumartesi, Ağustos 8, 2020 - 20:43

TÜBİTAK tarafından organize edilen Efficiency Challange elektrikli araç yarışları 14-19 Eylül 2019 tarihleri arasında Kocaeli Körfez Yarış Pisti'nde yapıldı. Üniversitemiz bu yarışmaya FÜTEK ekibinin Harput-II isimli aracı ile katıldı. Aracın tasarım ve imalatı bölümümüz atölyelerinde bölümümüz öğretim üyesi Prof.Dr. Orhan ÇAKAR’ın yürütücülüğünde ve Arş.Gör.

İTÜ Makine Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof.Dr. Temel BELEK bölümümüzü ziyaret etti. Cumartesi, Ağustos 8, 2020 - 20:38

İTÜ Makine Fakültesi emekli öğretim üyesi ve Proplan Mühendislik Ltd.Şti. sahibi Prof.Dr. Temel BELEK ile Proplan Mühendislik Ltd.Şti. Mühendislerinden Alper AKGÜL bölümümüzü ziyaret etti. Prof.Dr. Orhan ÇAKAR eşliğinde bölümümüzü gezen Belek bölümümüzün köklü bir bölüm olduğunu ve laboratuvar altyapımızın oldukça iyi olduğunu ifade etti.

Neden Fırat Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü? Perşembe, Ağustos 6, 2020 - 10:44

BÖLÜM TANITIM VİDEOSU Salı, Temmuz 23, 2019 - 15:56

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı Perşembe, Mayıs 9, 2019 - 13:59

Bölümümüz Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Yavuz SOLMAZ’ın danışmanlığında 4. sınıf öğrencilerimizden Murat Can TANIŞ, Doğan ÖKSÜZ ve Ejder TARAKÇI’nın TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında " Lazer Markalama Makinesi Tasarımı ve İmalatı" adlı projesi kabul edilmiştir.

ASELSAN ile Fırat Üniversitesi Arasında SAYP Kapsamındaki İşbirliği Gelişiyor Salı, Nisan 16, 2019 - 13:55

Bölümümüz Öğretim Üyesi Doç.Dr.

Sayfalar